Позначення контрольного зразка: СS.UA.05.002
№ зразка |
Масова частка вологи, % |
Масова частка білка на аср, % |
Масова частка білку при фактичній волозі, % |
Масова частка жиру на аср, % |
Масова частка жиру при фактичній волозі, % |
CS.UA.05.002 |
12,22 |
36,79 |
32,29 |
22,08 |
19,38 |
Опис зразка: контрольний зразок являє собою зерно сої, розфасований в подвійний поліетиленовий пакет за допомогою вакуумної упаковки.
Маса зразка: 800 г ± 5%.
Призначення: стандартний зразок призначений для контролю точності результатів вимірювань, настройки, градуювання, повірки, калібрування засобів вимірювальної техніки - експрес аналізаторів зерна (насіння, шроту, макухи), перевірки метрологічних характеристик при проведенні випробувань.
Результати характеристик КО отримані на підставі результатів міжлабораторного експерименту за участю лабораторій, які є чинними і компетентними в цій сфері вимірювань і мають акредитацію ISO 17025.
Умови зберігання і транспортування: КО зберігати в пакувальній тарі при температурі від +4 до +8 ºС. Зберігання відкритого контрольного зразка допускається при температурі від +4 до +8 ºС в поліетиленових пакетах (бажано без повітря, з замком типу Zip-Lock). Транспортування КО допускається тільки в упакованому вигляді будь-яким видом транспорту при температурі від 0 до + 35 ºС.
Інструкція до застосування: перед використанням референтного зразка рекомендується провести огляд пакувальної тари і наявність маркування шляхом зовнішнього огляду. На упаковці не повинно бути пошкоджень, які призводять до порушення герметичності. Перед застосуванням стандартний зразок зерна сої витримують при кімнатній температурі не менше години.